Kodak verliest patent uitspraak tegen Apple, RIM

Eastman Kodak heeft een tweejarig patent strijd met Apple en Research In Motion (RIM) over het gebruik van de digitale foto preview-technologie, die een negatieve invloed kunnen hebben op de waarde van intellectuele eigendom (IP) activa van de filmmaatschappij is de verkoop verloren.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Bloomberg meldde dinsdag dat de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) rechter Thomas Pender oordeelde in het voordeel van de twee phonemakers omdat het octrooi wordt betwist was ongeldig. Hij voegde toe dat het aspect van het octrooi besloeg een voor de hand liggende variant van eerdere uitvindingen en, ware het geldig is, BlackBerry en iPhone 3G zou het schenden terwijl de iPhone 3GS en iPhone 4 niet.

Kodak zei dat het zal de bevindingen aanspreken met de volle zes-lid ITC commissie in Washington, Verenigde Staten, die de macht om de invoer van producten die de Amerikaanse patenten schenden blok heeft, voegde het toe. De definitieve vaststelling van de zaak wordt verwacht tegen 21 september 2012.

“We zijn blij dat de rechter heeft geconcludeerd dat de Kodak patent wordt geschonden door Apple en RIM. Wij verwachten dat een beroep op de volledige Commissie zijn aanbeveling over de geldigheid. De aanbeveling van de rechter is een eerste stap in een proces dat we hebben er alle vertrouwen wordt afgesloten in het voordeel van Kodak , “zei Timothy Lynch, Kodak’s vice president en chief officer intellectuele eigendom, in de verklaring van het bedrijf.

Hij voegde toe dat het vertrouwen komt voort uit het feit dat dezelfde patent blijkt te zijn ongeldig Pender door een andere rechter geldig werd gevonden in een eerdere rechtszaak met Samsung, waarvan de producten zijn vergelijkbaar met die welke worden aangeboden door Apple en RIM.

De voormalige film reus betoogd in haar faillissementsaanvraag in januari dat Apple dankt zijn al meer dan US $ 1 miljard schadevergoeding wegens inbreuk op deze en andere digitale capture patenten. Hij zei ook dat een overwinning in dit geval kan dwingen RIM en Apple te betalen voor licenties en versterken van de waarde van octrooiportefeuilles het bedrijf is op zoek te verkopen, Bloomberg gezegd.

Het bedrijf onderging ook een reorganisatie in januari om de liquiditeit te versterken in de VS en in het buitenland, maar ook om niet-strategische IP-inkomsten te genereren en in staat stellen het bedrijf om zich te concentreren op haar meest waardevolle business lines.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen