HP koopt Stackato eenheid ActiveState’s in te vullen hybride cloud plannen

Hewlett-Packard is een verdubbeling neer op zijn hybride cloud-aanbod met de acquisitie van Stackato bedrijf ActiveState Software ‘s.

Amazon CTO Werner Vogels, hoofd van Amazon Web Services, zegt hybride cloud is belangrijk voor het bedrijf. Hij bespreekt ook AWS ‘benadering van legacy-infrastructuur, big data en mobiel.

Stackato bestaat uit een Platform-as-a-Service geworteld in de open source PaaS Cloud Foundry en maakt gebruik van Docker voor zijn Linux Containers.

HP is van plan om Stackato in haar Helion Development Platform, eveneens gebaseerd op Cloud Foundry voor het ontwikkelen en implementeren van hybride cloud-apps in de onderneming.

“De Stackato PaaS-oplossing versterkt de HP Helion portfolio en versterkt HP’s toewijding aan het leveren klanten open source-oplossingen die helpen bij het versnellen van hun overgang naar hybride clouds,” verklaarde Bill Hilf, senior vice president van product en service management voor Cloud-afdeling van HP, in voorbereide opmerkingen .

De financiĆ«le voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. De fusie zal naar verwachting door te gaan met het vierde kwartaal van HP’s fiscale 2015.

HP’s cloud toekomst is een beetje wazig sinds het voorjaar geweest.

Dagen na HP leek aan te kondigen dat het zou stoppen publieke cloud-diensten, het bedrijf beloofde door te gaan met de OpenStack-aangedreven Helion public cloud te bieden.

Hilf schreef in de tijd dat ‘een citaat van mij in de media werd geĆÆnterpreteerd als HP is het verlaten van de public cloud, wat niet het geval is. ”

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen