Maleisië arresteert 12 voor heist van 1400 Galaxy Note 2 apparaten

Maleisische politie heeft 12 mensen gearresteerd voor de diefstal van een aantal 1400 Samsung Galaxy Note 2 apparaten met een totale waarde 3.230.000 ringgit (US $ 1.050.000), die slechts een dag vond plaats nadat het product in het land geworden.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

AFP dinsdag gemeld, daarbij verwijzend naar een politie-ambtenaar, dat de smartphones werden gestolen op 20 oktober uit de laadruimte van Kuala Lumpur International Airport waar de transporten arriveerden. Het toestel werd gelanceerd in Maleisië op 19 oktober.

Syed Ismail Syed Azizan, federaal commerciële misdaden onderzoek leider, zei de 12 mensen werden gearresteerd in raids uitgevoerd rond de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, van wie de meesten werden verondersteld de diefstal bij elkaar te hebben gepland.

Ongeveer 70 apparaten waren hersteld en politie probeert op te sporen de rest, voegde hij eraan toe.

Drie van die aangeklaagd werden vermeende afnemers van de gestolen smartphones die minder betaald dan de officiële verkoopprijs van 2299 ringgit (US $ 752), AFP genoteerd.

Een apart verslag van New Straits Times woensdag gezegd onder de 12, drie expediteurs werden gisteren gebracht op het Sessions Hof voor de misdaad, en pleitte niet schuldig.

De straf voor diefstal in een gebouw, indien veroordeeld, is een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete, de Maleisische dagblad gezegd.

Zes anderen, onder wie een vrouw, die in de mobiele telefoon winkels in Puchong, Sepang, Seremban en Kuala Lumpur werkte, werden belast met het behoud van de gestolen goederen en de verkoop van de smartphones, voegde het toe.

Die veroordeeld voor het opnemen en vasthouden van gestolen goederen zijn gestraft met een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar, een boete of beide, terwijl de maximale straf voor het storten van items geloofd te worden gestolen is zeven jaar gevangenisstraf, een boete of beide, het nieuws bovengenoemde rapport.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken