Pro-patent Partnership for American Innovation lobby wiebelt op take-off

Velen van ons in de technologie kringen nemen een nogal jaundiced uitzicht van octrooien, met name software, genetisch, drug, en business methods patenten. Dat is niet gestopt met enkele van de grootste bedrijven van de zakelijke wereld, zoals Apple, Ford, GE, IBM en Microsoft vormen de lancering van een nieuwe pro-patent lobbygroep, Partnership for American Innovatie (PAI).

Deze nieuw gevormde groep verkondigt dat “Het beschermen van intellectuele eigendom [IP] is van essentieel belang om Amerika’s vermogen om te concurreren op de markten over de hele wereld, moet de economische groei van Amerika, en de Amerikaanse werkgelegenheid. Innovatieve bedrijven in de VS in staat zijn om hun investeringen in cutting-edge te beschermen onderzoek en ontwikkeling om de economische leiderschap van Amerika te behouden. ”

In het bijzonder, zijn PAI-leden betrokken in de volgende principes

Nogmaals, dat klinkt goed, maar wat betekent het eigenlijk? Als je kijkt via de site, zul je weinig in de weg van de aanbevelingen te vinden en zelfs niet echt veel in de weg van de retoriek.

In een verklaring van PAI, via Waggener Edstrom, het best bekend als Microsoft’s PR-bureau, een woordvoerder zei: “PAI is gericht op het bevorderen van een klimaat voor technologische innovatie en respect voor de intellectuele eigendom. De groep wil beleidsmakers te garanderen en het publiek zich bewust zijn van de waarde van IP vernieuwers, het creëren van werkgelegenheid en de economie – vooral in een tijd waarin veel in het hele land, zoals de rechtbanken, het Congres en de administratie, debatteren wijzigingen in de octrooisysteem. Het is belangrijk dat iedereen begrijpt hoe innovatie is een belangrijke factor in het succes van onze natie, dat octrooien te bevorderen uitvinding, en dat het voor Amerika om een ​​globale leider blijven in de innovatie-economie moeten we een sterke patent systeem te handhaven. PAI hoopt dit te bereiken door het vertellen van het verhaal van de impact IP’s in het hele land door middel van expert panels, stadhuizen en andere evenementen. De groep zal ook gebruik maken van het onderzoek naar IP verbinding te maken met lokale werkgelegenheid en de invloed van hervorming van de regelgeving voorstellen door deel te nemen in commentaar perioden als een groep.

Mooie mistig over de details is het niet?

Andrew ‘Andy’ Updegrove, founding partner van Gesmer Updegrove, een in Boston gevestigde toptechnologie advocatenkantoor vraagt ​​hoe serieus iemand deze aankondiging zou moeten nemen. “Bedrijven komen samen de hele tijd om op te staan ​​van een site als deze, terwijl het in feite is er weinig feitelijke inzet achter de rug, noch veel door middel van een echte plannen om iets te doen met het.

Updegrove vervolgde: “Zeker, dat is wat het lijkt erop dat hier -. Slechts een zeer korte persbericht, zonder de gebruikelijke individuele quote van elk stichtend lid In plaats daarvan is er een twitter stroom met 19 tweets Nadat de startpagina en het persbericht, er is gewoon. een contactformulier en een gedeelte ‘Over’, en David Kappos ‘(voormalig USPTO directeur David Kappos, nu een partner bij Cravath, Swaine & Moore, en senior adviseur PAI’s) bio pagina langer is dan de rest van de onderdelen van het gedeelte’ Over ‘ samen Er is niet eens een echte ‘call to action’ -. geen uitnodiging om lid te worden of doe mee Alles wat er staat boven het contactformulier is ‘we horen graag van u aub dit formulier en wij zullen.. in contact te kort. ‘ Dat is een vrij dun inspanning, en het is moeilijk om iets te serieus te nemen, dat zelfs de oprichters lijken niet veel aandacht te hebben besteed aan.

Updegrove’s nemen is dat “dit ziet eruit als een van de vele, vele,-lobby-gerelateerde, lichtgewicht platforms die bedrijven opgericht de hele tijd alleen maar om hun berichten te hosten, iets dat zich meer als een herinnering aan het feit dat een groep van bedrijven samen afgesproken een gezamenlijke set van praten punten die ze zullen dragen op de heuvel. ik verwacht dat de vraag of u terug naar deze site een maand of een jaar vanaf nu gekomen, dat zul je niet vinden dat het uitgebreid zeer zinvol at all. ”

Hij is niet de enige die niet veel hier ziet. John Ferrell, mede-oprichter van Carr & Ferrel LLP, een van Silicon Valley’s meest vooraanstaande technologie advocatenkantoren, verklaarde: “Deze grote PAI Bedrijven hebben veel geïnvesteerd in het behoud van een sterk octrooisysteem, en als grote organisaties hebben inertie dat moeilijk zou zijn om te buigen als het huidige octrooisysteem wordt gewijzigd. Veranderen van het octrooisysteem is een belangrijke risico’s en zakelijke verafschuwt risico’s. ”

Daniel Ravicher, uitvoerend directeur van de Public Patent Foundation (PUBPAT) een octrooi hervorming van de groep ,, neemt een veel cynische kijk op PAI. “Kom op, man, totaal legit org. Helemaal niet een pop-up org tot geschillen te beïnvloeden. Nah.” Hij vroeg ook of we ” respect IP ‘als het in handen van buitenlandse bedrijven en wordt gebruikt om stilgelegd Amerikaanse’ inbreukmakers? ‘ We zijn al op het moment dat de meerderheid van, alle Amerikaanse octrooi aanvragen zijn ingediend door buitenlandse bedrijven

Dus, terwijl de huidige patent troll milieu -, 55 procent van alle patenten rechtszaken worden gemaakt door trollen, – grote bedrijven geld kunnen kosten, het is ook een bedreiging die ze al kennen. Sterker nog, zelfs de schijnbaar eeuwige wereldwijde; patent oorlog tussen Apple en Samsung, nog steeds honderden miljoenen dollars te verspillen, het is een slagveld van de grote bedrijven goed kennen. De PAI bedrijven, zo lijkt het, liever blijven vechten gevechten die ze kennen in plaats van het nemen van een kans op het brengen van IP vrede in de zakenwereld.

De Amerikaanse economie is het best gediend door een sterk octrooisysteem dat hoogwaardige innovatie beschermt in alle gebieden van de technologie;. Het is van cruciaal belang voor onze wereldwijde economie die IP wordt gerespecteerd door alle deelnemers aan het systeem;. Het USPTO (United States Patent en Trademark Office) moeten goed worden gefinancierd om octrooi-aanvragen en de afgifte alleen hoogwaardige patenten efficiënt en effectief te verwerken.

Het commentaar van Ravicher toegevoegd na de eerste publicatie.

 verhalen

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Apple en Samsung patent strijd vernieuwen; Witte Huis vernieuwt patent trolls vechten met nieuwe executive acties, Zuid-Korea om regels tegen patent trolls harder; House Democraten, Republikeinen akkoord met het einde patent trolls, 56 procent van alle patenten rechtszaken worden gemaakt door patent trolls

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken