Patent strijd geen belemmering voor smartphone innovaties

Octrooigeschillen tussen de smartphone-fabrikanten zullen niet verkopers Sony Mobile en HTC af te schrikken om innovatieve smartphone ontwerpen en kenmerken te introduceren in hun laatste en toekomstige producten voor 2013. Echter, sommige van deze innovaties kunnen niet noodzakelijk overeen met wat de consument zoekt in hun mobiele apparaten.

Volgens Jason Smith, directeur van marketing voor Zuidoost-Azië en Oceanië bij Sony Mobile Communications, is het Japanse bedrijf niet verstoord door de slew van de vroegere en huidige patent rechtszaken tussen rivaliserende phonemakers zoals Samsung en Apple. Deze zullen hebben geen invloed op onderzoek en ontwikkeling in het aanbieden van nieuwe fysieke kenmerken en functionaliteiten voor zijn mobiele apparaten, zei hij.

Smith voegde toe: “Sony staat bekend om zijn innovaties, erfgoed en design Sony Mobile, als onderdeel van de familie Sony, heeft een sterk track record van het brengen van de uitstaande ontwerpen om de consument Wij denken niet dat onze toekomst ontwerpen zullen worden beïnvloed door.. de Samsung-Apple auteursrechtelijke kwestie. ”

HTC gedeeld soortgelijke gevoelens. Een woordvoerder van het bedrijf vertelde de website Asia: “We geven geen commentaar op rechtszaken, maar we doen ook niet laten ons afleiden van de kern van onze missie van het leveren van innovatieve mobiele ervaringen met mensen over de hele wereld.”

Hun opmerkingen komen op de achterkant van de; jarenlange juridische tussles tussen de huidige smartphone giganten Samsung Electronics en Apple, over bepaalde aspecten en kenmerken smartphone design. Afgelopen augustus, een Amerikaanse rechter besloten in het voordeel van Apple in een schending van het auteursrecht zaak en zei: Samsung moest zijn rivaal over betalen US $ 1 miljard aan schade. Apple heeft de bestreden beslissing, zegt dat het verdient meer compensatie, terwijl de Samsung is het nastreven van een nieuw proces om de schadevergoeding te betalen verminderen.

Smartphones zoals TV accessoires; In termen van innovaties, Smith zei Sony richt zich op de “One Sony” integratie aanpak, waarbij Sony smartphones zou omvatten technologieën van de TV, audio en digital imaging bedrijven. De One-Touch NFC (near-field communicatie) technologie, bijvoorbeeld, stelt gebruikers in staat om content op hun smartphones te delen met andere compatibele mobiele apparaten, tv’s, laptops of tablets, de executive zei.

Positionering van mobiele apparaten, zoals TV metgezellen is ook op de agenda van HTC’s. De woordvoerder van het bedrijf zei dat de HTC One, dat is dit jaar het vlaggenschip apparaat, zal komen met Sense TV, die gebruikers in staat stelt om hun tv’s, set-top boxes of home theater sound systemen.

De executive voegde de Sense TV kan laten 10 verschillende instellingen voor gebruikers om te configureren op basis van locaties, zoals de woonkamer of de slaapkamer. “Je kunt het schema bekijken en herinneringen instellen voor programma’s via Sense TV, evenals het in- en uitschakelen van uw TV, set-up box en audio-systeem met één tap,” zei hij.

Echter, Singapore consumenten de website Asia sprak lijken meer fundamentele innovaties voor hun mobiele telefoon willen.

Sharon Chu, een retail-verkoper die een Samsung Galaxy Nexus is eigenaar, zei dat ze zou liever een mobiele telefoon met een goede levensduur van de batterij ten opzichte van andere functionaliteiten. “Als je uit de batterij loopt bent de hele tijd, er is geen gebruik te land met een groot aantal functies op de telefoon, ‘zei ze.

Ondertussen, Debbie Yong voegde ze wil een “zeer kleine telefoon”, omdat ze vindt dat grote apparaten toe te voegen gewicht en de bulk aan haar handtas. Yong wishlist staat haaks op de richting vele handset makers zijn op weg, met de HTC One een schermgrootte van 4,7 inch opscheppen en Sony’s Xperia Z wervend een 5-inch scherm.

? Perth cop benaderd beperkt computer

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken