Kaspersky Lab roept Lodsys op patent trollen en wint

Kaspersky Lab is een spel van kip tegen Lodsys gespeeld over een aantal octrooi-inbreuk vorderingen en komen op de top. In 2011, een aantal bedrijven en ontwikkelaars, waaronder Kaspersky Lab, ontving juridische dreigementen over de vermeende schending van een aantal octrooien van Lodsys.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Kaspersky Lab chief intellectuele eigendom raadsman Nadezhda Kashchenko zei dat de patenten in kwestie waren over “het verzamelen van de perceptie van de gebruikers over het product, met inbegrip van licentie aanschaf, vernieuwing, en upgrades met de computer-toepassingen”. Kashchenko aangegeven dat de klacht lag bij praktijken die niet mag worden gepatenteerd, en waren zo breed dat vele technologische bedrijven zelf zou vinden in Lodsys ‘bezienswaardigheden.

Bijvoorbeeld, de aanschaf van een upgrade binnen een computer applicatie zou passen, dat is nogal een universele praktijk.

Het beveiligingsbedrijf CEO Eugene Kaspersky zet het op een andere manier

Nou, als een product kan de gebruiker feedback te geven, bijvoorbeeld door op de knop ‘Meld Error’ knop, dat is een patent overtreding! Nee echt! Het is een beetje zoals het patenteren van het idee van het internet zonder de praktische uitvoering ervan.

In maart 2011, Kaspersky Lab was een van de 55 bedrijven die werd benaderd door Lodsys eisen schadevergoeding voor octrooi-inbreuken. Volgens Kashchenko, 51 andere bedrijven buiten de rechtbank met Lodsys op het moment. Symantec, Hewlett-Packard en Samsung getracht om de zaak voor de rechter, maar volgens Kaspersky, viel uit de juridische strijd een paar weken out.

Lodsys zou hebben gehad om te bewijzen in de rechtbank dat Kaspersky Lab zijn patenten had geschonden en moet ophoesten de $ 25 miljoen schadevergoeding. Echter, zeven dagen voor de proef was om te beginnen, Lodsys afstand gedaan van haar vorderingen en de rechtszaak werd ontslagen met vooroordelen.

Kaspersky zei dat Lodsys niet eens de moed hebben om te verschijnen in de rechtbank.

“Onze positie is stevig. Geen concessies aan de trollen schuim en IT afpersers. We roepen alle andere IT-bedrijven vechten om te blijven en niet op te geven. Alleen dan is het mogelijk om zich te ontdoen van het octrooi parasieten eens en voor altijd te zijn, “zei CEO van de security leverancier, Eugene Kaspersky.

De Electronic Frontier Foundation (EFF) zei het aantoont dat Lodsys is “doet er alles aan om een ​​uitspraak over de gegrondheid van haar vorderingen te vermijden”.

“Geconfronteerd met het vooruitzicht van het hebben van haar zaak daadwerkelijk te bewijzen, Lodsys overgegeven. Lodsys liever krijgt niets dan zie je een bindend besluit over de gegrondheid van haar vorderingen,” EFF personeel advocaat en politiek analist Daniel Nazer schreef.

Nazer ook feliciteerde Kaspersky Lab op zijn overwinning, zeggen dat wanneer patent trolls worden gedwongen om te procederen, ze vaak te verliezen of opgeven. Maar hoewel de strijd kan worden gewonnen, zei hij dat de oorlog tegen het patent trolls is nog lang niet voorbij.

overwinning van Kaspersky Lab in deze zaak zal niet stoppen Lodsys. Omdat het voor een beslissing ten gronde overgegeven, kan Lodsys blijft zijn vage patenten en de kosten van een rechtszaak te leverage schikkingen te gebruiken. Uiteindelijk moeten we fundamentele patent hervorming van de trollen te stoppen.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken