Intel praat ultrabooks, mobiel, maar de toekomst rijdt op datacenters

Intel kan ultrabooks, energiezuinige schermen en smartphones en tablets voor altijd te praten, maar het bedrijf de groei rijdt nog steeds met het datacenter.

Aan het Intel Developer Forum deze week lag de focus duidelijk op de evolutie van de PC. Intel aangeprezen een samenwerking met Google, zodat Android en Intel-chips zal goed samen te werken en is van plan om een ‚Äč‚Äčtablet speler.

Simpel gezegd, zijn er wild cards over bijna alles Intel executives sprak deze week. Kan Intel crack tablets en smartphones? Kan Intel architectuur concurreren met ARM? Zal ultrabooks echt sap pc-verkopen? De lijst gaat maar door.

In feite is de enige zekerheid over Intel — dat de server chips er gebeuren met de datacenters en cloud-infrastructuur die zich bedient van al deze trendy apps — werd grotendeels genegeerd.

JMP Securities analist Alex Gauna zei in een onderzoek noot

Data Center momentum blijft een lichtpuntje voor het verhaal, en het bedrijf streefde ernaar om speculatie te verdrijven dat de Romley upgrade cyclus wordt vertraagd door te stellen dat het bedrijf al is verzending next-gen server ICs voor de inkomsten, zal dat HPC implementaties dit jaar gebeuren, en dat enterprise oplossingen zullen klaar in 1Q12 zijn. De gecombineerde vraageffect wordt verwacht dat de laatste grote vernieuwing overschrijden 20x, hoewel het niet geheel duidelijk hoe dit wordt gemeten of gefaseerd.

Het is bijna komisch hoeveel van de focus op Intel draaide rond smartphones en tablets gezien hoe weinig inkomsten zijn. Tuurlijk, moet je toekomstige producten tot ontbinding van de ontwikkelaars, maar laten we get real over wat het betalen van de rekeningen. Voor Intel, pc’s — form factor in aanbouw — en servers de rekeningen te betalen.

Als je ervan uitgaat dat er een post-PC-tijdperk op het punt om te beginnen, zal Intel’s data center business nog belangrijker geworden. Vandaag de dag, Intel’s datacenter groep is goed voor ongeveer 19 procent van de totale omzet van het bedrijf voor de zes maanden eindigend op 30 juni Dat tally werd tweede achter de PC-eenheid (65 procent van de omzet). Als ultrabooks niet de dag te redden die verhouding zal verschuiven in de richting van het datacenter kant van het bedrijf.

Zelf verfrissende displays redden levensduur van de batterij; Intel: Ultrabook zal ‘transformeren’ pc’s, Haswell zal revolutie te voltooien; IDF 2011: Intel praat Ivy Bridge Ultrabooks, toont werken Haswell-chip; IDF: Intel pronkt vloeistof koeler, DX79SI moederbord voor Sandy Bridge -E processors; Video: Intel, Google partner op geoptimaliseerde Android-telefoons; Intel CEO: Tijdperk van ‘ubiquitous’ computing is hier, Intel is een snel groeiend softwarebedrijf …; Intel’s Otellini praat up Ultrabooks; Intel klaarmaken Core i7-2700K CPU bederven AMD Bulldozer lancering?

Kirk Skaugen, hoofd van Intel’s datacenter groep, zei dat de chip gigant plannen om dubbele volume in 2016, groeien de opslag en netwerken het bedrijfsleven op een 30 procent samengestelde jaarlijkse groei en groei van de HPC (high performance computing business).

Die doelstellingen zeker verslaan sloop voor marge en marktaandeel met de wil van Qualcomm en Nvidia op smartphones en tablets.

Haswell chip Ultrabook ‘revolutie’ voltooit; Intel ‘Ivy Bridge’ chip komt in Ultrabooks; Intel zwaait eerste Google Android-tablet; Intel demos DeepSafe-hardware-aided beveiligingstechnologie

Intel’s taken voor de komende jaren er als volgt uitzien

Het enige zekere inzet is dat laatste. Er was bijna een omgekeerde relatie tussen wat Intel benadrukt deze week en de werkelijke groeivooruitzichten.

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare