HP’s Whitman zal niet verkopen Autonomie, EDS: bronnen

Hewlett-Packard heeft geen plannen om te verkopen zijn Autonomie en EDS business units, ondanks de vele aanbiedingen om de eenheden te kopen, volgens The Wall Street Journal.

Sprekend tot bronnen bekend met de gesprekken, wordt chief executive van de computer reus Meg Whitman verluidt batting weg het aanbod links, rechts en in het midden, en zal greep van de twee eenheden te behouden. De Journal zei dat HP is het ontvangen van “blijken van belangstelling” uit een reeks van potentiële kopers regelmatig, bronnen zeggen.

Aandelen in HP steeg met meer dan 4 procent op de markt in de buurt op de New York Stock Exchange als gevolg van het nieuws.

De geruchten begonnen toen HP zei in een 10-K indienen bij de SEC dat de onderneming zal “ook doorgaan met de mogelijke verkoop van activa en bedrijven die niet langer kan ons helpen voldoen aan onze doelstellingen, evalueren ‘taal die niet was opgenomen in eerdere aanmeldingen .

HP, die aan de bovenzijde van de PC productie leaderboard blijft, volgens recente cijfers van IDC, zei onlangs in het vierde kwartaal indienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat Autonomy had zich bezighouden met “ernstige boekhoudkundige onregelmatigheden” voordat het werd gekocht door HP in 2011, en de rekenkracht reus uiteindelijk, moest een $ 8800000000 kosten als gevolg slikken.

Het indienen merkte ook

Als we besluiten om activa of een bedrijf te verkopen, kunnen we moeite met het vinden van kopers of alternatieve exit-strategieën tegen aanvaardbare voorwaarden in een tijdige wijze, die de verwezenlijking van onze strategische doelstellingen kunnen vertragen tegenkomen. We kunnen ook beschikken over een bedrijf voor een prijs of op voorwaarden die minder wenselijk dan we verwacht hadden zijn.

Dat stuurde een signaal af te veel te suggereren dat HP zou gaan om de twee eenheden sloot, en zou een koper te vinden om zich te ontdoen van minstens Autonomy. Helaas, kan het zijn dat niet het geval geweest.

Er wordt gedacht, meldt AllThingsD, dat HP advocaten wilde de taal onder andere – ondanks het feit dat die geen deel uitmaken van het uitzicht op Whitman zichzelf – omdat ze talloze keren had herhaald dat HP als een reusachtige bundel van het berekenen van de liefde zal blijven.

Immers, als je had net een $ 8800000000 schot in het gezicht en overleefde, zou je niet te pakken wilt krijgen van de kogel als aandenken te houden?

We hebben in de vragen met HP zetten, maar kwam niet terug op het moment van schrijven te horen. Als we terug horen, zullen we het stuk te werken.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand