Rusland naar Apple, SAP: Geef ons de broncode, bewijzen dat je niet spionnen

Rusland heeft verzocht dat zowel Apple en SAP gewillig de hand over hun software source code, zodat het kan worden getest op spyware.

Van de natie ministerie van Communicatie en Mass Media kondigde het verzoek op woensdag, met Communications minister Nikolai Nikiforov zei dat de controles zijn nodig om ervoor te zorgen de privacyrechten van de gebruikers, maar ook als zekerheid voor de overheid en zakelijke klanten te behouden.

Russische functionarissen beweren dat Microsoft maakt deel uit van een project dat Russische IT-experts toegang tot de broncode van het gehele Microsoft-software productlijnen geeft om te zoeken naar “zwartwerk mogelijkheden,” zoals spyware of surveillance gereedschappen. Op basis van deze logica, het ministerie zegt dat andere bedrijven pak moeten volgen – met inbegrip van enterprise software bedrijf SAP en de iPad en iPhone-maker.

Nikiforov commentaar

De onthullingen van Edward Snowden in 2013 en publieke verklaringen van de Amerikaanse inlichtingendiensten te versterken [de] toezicht van Rusland in 2014 de vraag gesteld serieus [van] het vertrouwen [in] de buitenlandse software en hardware.

Het is duidelijk dat de bedrijven die de broncode van hun programma’s bekend te maken, niet om het even wat te verbergen, maar degenen die niet van plan om samen te werken met Rusland over deze kwestie kan zwartwerken mogelijkheden in hun producten hebben.

De verklaring loopt dieper, en wat zou kunnen worden opgevat als een verkapte bedreiging is de volgende. De Russische agentschap zei dat de leveranciers die hun producten voor het testen zal indienen kon vinden “het gebruik van dergelijke software en hardware in de openbare vennootschappen of budget projecten blijft onzeker, omdat ze zelf staat de klanten van de niet-geteste product in het voordeel van vertrouwde oplossingen zullen verlaten.”

Dit verzoek kan ook worden geĆÆnterpreteerd als een hint om ten gunste van eigen bodem technologische producten in de toekomst, op dezelfde manier als China. Het Aziatische land onlangs verbood het gebruik van Windows 8 in alle nieuwe gouvernementele computersystemen, beweren dat het besturingssysteem was een “potentiĆ«le bedreiging” voor de veiligheid, en recent, heeft China uitgegeven; een antitrustonderzoek, naar de reus van Redmond. Chinese ambtenaren label ook Apple’s iPhone een, de nationale veiligheid betreffen; waarin staat dat GPS-gerelateerde technologie in de gadget zou kunnen fungeren als een tunnel voor diefstal van gegevens.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Neiman Marcus: 1,1 miljoen kaarten gedrang; Opkomende veiligheid naties ‘essentieel voor de toekomst internet: Microsoft; De meeste CEO’s clueless over cyberaanvallen – en hun reactie op incidenten bewijst het; TECH PRO ONDERZOEK: IT Anti-Virus Beleid

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

Must-read: Beveiliging