RIM’s BlackBerry 10: Waarom ik geloof nog steeds

Research in Motion’s BlackBerry Jam in San Jose kan zowel worden beschouwd als de wedergeboorte van een bedrijf of een laatste snik poging om ontwikkelaars geïnteresseerd zijn in het platform te houden. Er is niet veel in tussen.

Gezien het feit dat binaire werkelijkheid — BlackBerry 10 ofwel doet het goed of RIM sterft — het is de moeite waard om aan beide kanten van de vergelijking. Kijken naar RIM CEO Thorsten Heins praten alle dingen BlackBerry 10, die door vervoerders zal worden getest in oktober, kon ik niet helpen, maar wortel voor RIM. Ja, ik besef RIM gezichten lang kansen, maar we houden allemaal van een comeback verhaal en eerlijk gezegd ik ben moe van het Apple iOS en Google Android race. Ik ben natuurlijk een sucker voor een comeback — Ik ben zelfs wroeten voor herontwerp van MySpace.

RIM won ook mij met een andere toets bericht: Ik ben moe van die verdomde app scherm ook. Heins sprak over BlackBerry Peek, die u toelaat om in te checken op apps zoals Facebook zonder dat de lancering van de app;. Rachel Koning merkte op, dat BlackBerry 10 lijkt op de nakomelingen van een Android en Microsoft Windows Phone one-night stand mis gegaan. Quip opzij, dat hybride bastaard kind van een mobiele OS eigenlijk zou kunnen werken omdat het anders nog niet schokkend. Technisch, de koning schreef dat BlackBerry 10 ziet er “een beetje zoals Windows Phone 7 en Android had een kind van hun eigen land.” Ik geïnjecteerd een beetje poëtisch pub licentie.

Meer; RIM bankieren op BlackBerry Balance, HTML5, BYOD trend; BlackBerry 10 OS: Een kijkje op messenger, navigatie | Techmeme; RIM’s BlackBerry 10 masterplan: Brug persoonlijke, werk personas

Heins en zijn vrolijke bende van ontwikkelaar liaisons gevraagd ontwikkelaars om te geloven. RIM een back zelfs dat bericht met een afschuwelijke REO Speedwagon spoof. Dat REO Speedwagon nummer moet de eerste reden om gewoon shut RIM naar beneden zijn geweest.

Maar zelfs met die sprong de haai momenten geloof ik nog steeds een beetje. Hier is waarom

RIM heeft een abonneebestand van 80 miljoen. Het is moeilijk om verschrikkelijk kwartalen gegeven RIM’s geloof te laat, maar het bedrijf heeft een wereldwijde installed base van bedrijven en consumenten. We kunnen discussiëren over de vraag of RIM kan vasthouden dat user base, maar een upsell is gemakkelijker dan te proberen terug te winnen klanten die al gevlucht.

Ontwikkelaars worden betaald beter (ervan uitgaande dat RIM doet het goed). RIM executives merkte op dat de ontwikkelaars een betere omzet split zal hebben en minder uitgeven upfront om apps te bouwen. De pitch: Breng een code die je wilt en het zal haven naar BlackBerry 10. Tuurlijk, BlackBerry 10 kon een Frankenphone lijken, maar RIM heeft de toetredingsdrempel voor ontwikkelaars verlaagd.

U wordt niet in verlegenheid gebracht door BlackBerry 10. Op de trein naar New York City, RIM’s reputatie is zo laag dat mensen met een BlackBerry-apparaten te krijgen vuile blikken. Deze mensen zijn relikwieën. Laten we aannemen dat deze BlackBerry-gebruikers upgraden naar BlackBerry 10. Ze zullen een besturingssysteem dat blijft messaging goed te integreren zijn, schakelt naadloos apps en stelt mensen in staat om veel taken uit te voeren met een hand in een luchthaven. Dubbele bonus is dat je bericht in het Engels, Frans en Spaans in hetzelfde gesprek. RIM’s global user base zal een dergelijke extraatjes waarderen. De mogelijkheid om elke kennisgeving zinvol te maken en te voorkomen dat de gevreesde app icoon lay-out betekent “er is niet meer toepassing net en niet in en uit,” aldus Heins. RIM merkte ook op dat de populaire sociale apps inheemse zal zijn op BlackBerry 10.

RIM krijgt nog steeds de onderneming. RIM verliest zijn enterprise installed base, maar CIO’s niet van de trend dat alles veel. Als onze recente CIO Jury gemarkeerd, tech leiders willen een platform dat is niet iOS of Android. De onderneming spel staat open voor Windows Phone of RIM, maar waarschijnlijk niet beide. Heins heeft RIM software en BlackBerry 10 in staat is om werk en persoonlijke profielen gescheiden te houden als een handige manier te beheren breng uw eigen inspanningen apparaat geplaatst. het vermogen van RIM om CIO woo met meerdere device management software is ook niet een stuk.

Vervoerders willen een No. 3 platform en smartphone diversiteit. Heins zei dat de vervoerders hebben zich gecommitteerd aan het duwen BlackBerry 10 en hebben opgemerkt dat het platform is “buiten hun verwachtingen.” Natuurlijk kan Heins ‘stelling alleen maar betekenen dat de vervoerders niet veel verwacht hadden. Toch zijn dragers wroeten voor RIM en Microsoft. Telecom wil geen Apple-Android duopolie.

Tel het op en RIM heeft een puncher de kans, zolang het effectief kan lanceren in het eerste kwartaal van 2013. Next up, RIM moet aantonen dat zijn financiële gezondheid is gestabiliseerd in wat er naar verwachting een afschuwelijke kwartaalverslag donderdag.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade