Microsoft Surface: Wat het ons vertelt over apparaten, diensten en de toekomst van Microsoft

Zat een paar rijen terug bij de tweede generatie Surface lancering in New York eerder deze week, vond ik mezelf te kijken naar een rode draad dat Microsoft’s hardware en haar diensten bij elkaar zou brengen.

Oppervlak 2: Waarom heeft Microsoft iets te veranderen; Microsoft’s Surface Mini:? Niet tot het voorjaar van 2014; oppervlak 2: Alles wat is er mis met Microsoft’s model

Het duurde niet lang voor er aan te komen, zoals Surface VP Panos Panay snel bleek dat het apparaat in het hart van een web van diensten, alles bij elkaar gehouden met Windows en met software.

Microsoft heeft de website krijgt een korte blik op haar langverwachte x86 tablet, die de volledige versie van Windows 8 draait.

In deze versie van de One Microsoft verhaal, software is niet alleen apps, hoewel apps zijn deel van het verhaal. Het is alles van HTML / JavaScript-code weergegeven in een browser, om de synchronisatie service in het hart van SkyDrive, Outlook en uw e-mail in Office 365, voor mobiele apps op een Android-telefoon krijgt push notificaties via Azure. Het is een verdeelde wereld van diensten alle gemeenschappelijke API’s, allemaal aan elkaar gelijmd met code.

Maar dat is niet helemaal de juiste manier van kijken naar het: het is gericht op de oude Microsoft in het hart van het nieuwe, het platform bedrijf, niet de apparaten en services business. Steve Ballmer is gemeld Microsoft-medewerkers te hebben verteld op zijn laatste onderneming vergadering die blijven denken van Microsoft als een platform bedrijf was de verkeerde manier om te kijken naar dingen, die apparaten en diensten betekende een heel andere manier van zaken doen.

De Surface Remix Project is een goed voorbeeld van hoe Microsoft bij elkaar brengt alle elementen. De 1092 drukgevoelige aanraaksensoren dat de nieuwe Touch Cover onderbouwen zijn één element, pure hardware. De Xbox Music service is een andere inhoud gehost in de cloud. De app die het allemaal bij elkaar zet kon niet werken zonder dat het toestel of de diensten. Je kon niet profiteren van de sensor API zonder hardware, en je kon dat muziek niet remixen zonder een dienst aan de bronnen te verschaffen.

Op haar hart, Microsoft’s apparaten en diensten model is veel meer een software model. Maar als we verhuizen naar een ubiquitous computing wereld kun je geen software te leveren zonder hardware, en je kan geen software gebruiken zonder diensten. Dat betekent dat Microsoft moet veranderen, een verschuiving van de traditionele platform model – en van zijn Windows-centrische manier van kijken naar de wereld.

Natuurlijk, dat betekent niet dat Windows verdwijnt. Het wordt herontworpen voor de apparaten en diensten ter wereld, en veel van dat model is ingebouwd in Windows 8 is WinRT ontwikkelingsmodel.

Zelfs zo, Windows is nog steeds een open platform, en terwijl nieuwe security modellen leiden tot een verhoogde isolatie tussen apps, met strak afgedwongen zandbakken, nieuwe besturingssysteem functies zoals contracten het gemakkelijker maken voor gebruikers om hun eigen persoonlijke workflows te bouwen over het scherm Start en hun Windows Store apps. Dat user-centric benadering is de sleutel tot alle services model, en in het hart van elk model dat zich richt op apparaten.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Die nieuwe manier van kijken naar de wereld wordt weerspiegeld in Surface. Op het eerste gezicht is het gewoon een andere instantie van het Windows-platform, zoals Windows Phone en Azure – en net als het origineel Surface tafels voordat het.

Maar drill down een beetje verder, en het is duidelijk dat, waar in het verleden Microsoft de hardware voor zijn software zou hebben afgestemd, met oppervlak ervan Het is afgestemd op de diensten. Dat tuning maakt Surface slechts een oppervlak, waar zowel lokale Windows-en cloud-diensten worden verleend. Het is gewoon een scherm in de “drie schermen plus cloud” dat Microsoft sprak over een paar jaar terug, zij het een zeer geoptimaliseerde scherm (en met een aantal van de extra hardware in New York aangekondigd dat het kan verplaatsen naar een willekeurig één van die drie schermen ).

We zitten in het midden van generationele verschuiving in de manier waarop we software leveren. Ik schrijf dit stuk op een eerste generatie Surface Pro in een coffeeshop in Seattle, en het wordt opgeslagen in een cloud storage service als ik typ – uitgesmeerd over de hele wereld in geografisch redundante opslag stoffen. Die woorden zullen binnenkort alvorens te worden weergegeven in welke browser je gebruikt worden gekopieerd naar content management systeem van de website. Het is allemaal diensten.

Deze diensten betekenen dat ik niet nodig om iets over welk apparaat je gebruikt, of hoe je verbonden bent met het internet te leren kennen. Open standaarden en open diensten draaien onze persoonlijke apparaten in intelligente eindpunten, en onze toepassingen en inhoud worden dynamisch geformatteerd te passen op welk apparaat, ongeacht het scherm dat u gebruikt.

Windows 8.1 is een belangrijk onderdeel van de visie van Microsoft, omdat het dieper in op het programmeermodel geleverd in Windows 8 – vooral rond een belangrijke technologie die van cruciaal belang om het leveren van een cross-apparaat, cross-platform model: Portable Class Libraries.

Terwijl de toepassingen van morgen zal moeten draaien op alles, van telefoons tot tablets met servers, gaat men gebruikersinterface niet iedereen past. Dat is waar PCLs komen, omdat ze laten u gemeenschappelijke code wrap in een bibliotheek, voor u klaar om ambachtelijke aangepaste gebruikerservaringen voor het oppervlak dat de toepassing maakt.

PCLs zijn het hart van de diensten van morgen, want ze laten de service code en endpoints overal – een aanpak die vergelijkbaar is met die worden genomen door Xamarin, met zijn model van het gebruik van gemeenschappelijke code modules en inrichting specifieke gebruikers interfaces. Als u denkt over het ontwikkelen van apps die werken op Android en iOS, dan begint dat dezelfde aanpak op schaal in alle iteraties van Windows. En natuurlijk is er slechts één ontwikkelomgeving, een bron controle, en vooral, één project.

Een apparaten en diensten wereld lijkt misschien gewoon een herhaling van het platform ter wereld die we gewend aan gegroeid te zijn – maar het is echt iets heel anders. Het is functioneel, niet verzuilde. Het is cross-platform, contextuele, en open, in staat om de juiste user interface te leveren aan het juiste apparaat op het juiste moment voor de juiste persoon.

Dit is niet een ‘s nachts revolutie. Miljarden regels code ga niet weg in een flits, en niet direct vervangen door iets nieuws en beter. We zijn aan het begin van een tien, zelfs twintig jaar durende reis, een die gaat voeren over de gehele industrie – apparaten van Apple en Google’s diensten inbegrepen.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

verder lezen