Indiase ecommerce nakomt op meer jobaanbiedingen. Moeten we de zorg?

Een paar dagen geleden, Grofers – India’s toonaangevende hyperlocal levering startup – aankondigde dat hij het intrekken van vacatures tot 67 studenten die waren gepland voor het bedrijf te sluiten in juli. Dit kwam recht op de hielen van een besluit van Flipkart de startdata van 17 aanwervingen van Indian Institute of Management, Ahmedabad (IIM-A), de belangrijkste MBA-programma in het land, vertraging met zes maanden.

Dit woedend de academische gemeenschap zo veel dat het praktisch gedwongen Flipkart een toetreding bonus van 1,5 lakh rupees (ongeveer $ 2500) uit te geven en plaats ze in stages bij andere bedrijven, zodat deze afgestudeerden hun hielen enigszins productief kan afkoelen tijdens het wachten tot de grootste online winkelen India’s mee plaats. Dan, in een copycat beweging, online sites Hopscotch en CarDekho ook besloten om startdata te stellen voor een aantal van hun nieuwe medewerkers.

Kort na deze, de geroemde bakermat van knappe koppen, de Indian Institutes of Technology, collectief verboden zes startups voor het terugtrekken van het aanbod gedaan om hun afgestudeerden. Ze dreigden ook vijf andere bedrijven te verbieden voor het snijden aanvangssalarissen van hun nieuwe medewerkers met 25 procent.

Het is een epidemie die niet snel zal stoppen. Net als de afgelopen jaren werden gekenmerkt door een duizelingwekkende eigen risico dat zag miljarden VC dollars in copy-cat internet bedrijven die wilden de Indiase Amazon of Uber worden gepompt, is dit jaar werd gekenmerkt door een e-commerce kernsmelting. Firma’s besteed wild aan acquisities klant – spraakgebruik voor in principe het verdisconteren van uw laatste online aankoop in de ijdele hoop dat u zal terugkeren als een loyale, langdurige klant – evenals nieuwe aanwervingen.

Er waren meldingen van bedrijven mensen daadwerkelijk inhuren, hoewel ze hen niet nodig hebt in een absurde onderstreping van verspilling in dit nieuwe dotcom hoofdstuk. Het was alsof VC’s, de meeste van hen vreemde, geen herinnering aan de eerste internet kernsmelting dat zag honderden goed gefinancierde entiteiten verdwijnen in het niets jagen taxaties op basis van dollars per clicks hebben. Indiase bedrijven zoals Flipkart gewoon niet in staat om alle geld op te halen bij voorkeur taxaties tijdens het kijken naar hun geld weg te branden, en de Leviathan die Amazon heeft in het land verdubbeld, knijpen haar concurrenten.

Ik herinner me hoe het was van de universiteit te komen, wanhopig op zoek naar een goede baan, in de hoop terug te betalen leningen en start een levensduur. Wordt bungelde een lucratieve baan aangeboden alleen om het te zien rukte terug kan overkomen als een wrede grap. Dus, heel natuurlijk, er is veel angst en woede die door deze uitstel en bieden intrekkingen geweest.

Mint krant citeert een 25-jaar-oude computer science post-graduate student uit een IIT die niet wilde worden genoemd:. “Toen Flipkart maakte me een aanbod, was ik over de maan … Ik pakte Flipkart via Adobe ik wist Flipkart maakte verliezen en had problemen, maar ik wist niet dat de omvang van de problemen, “zei de student.

Wacht eens even, wat? Zeg dat nog eens? Je bent een student uit een van de belangrijkste instellingen in het land, een kweekvijver voor toekomstige tech getrouwen, CEO’s en ondernemers, en je hebt de aard van de verscheuring ecommerce niet kennen in het algemeen en in het bijzonder Flipkart kregen? Of gevoelig voor? Je wist niet over al de surpluspercentages die Flipkart leed in de afgelopen zes maanden? Je nog niet wist over het onvermogen van het bedrijf om geld in te zamelen? Je nog niet wist over scheepsladingen van het senior management – met inbegrip van de chief product officer, die werd gehuurd van Google, het hoofd van reclame en commercie, Chief Business Officer, en de vice-president van engineering, onder meer – het verlaten van het bedrijf in het afgelopen jaar? Je hebt dit allemaal niet weten, ondanks het onder de werkingssfeer in vrijwel elke nationale papier en business magazine?

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice; iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren;? Korea’s Minkonet zet inheemse object advertenties boven de VR streaming-dienst, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Zoals elk bedrijf student zou moeten weten, deze zijn zeer verschillende dagen van een tijdperk waarin een huur zich aangesloten bij een Tata of Levers en bleef bij de organisatie voor tientallen jaren, het verplaatsen van de verkoop aan operaties marketing. In deze brave new dog-eat-dog wereld, huurt zijn klaar om te springen schip voor een beter pakket in het knipperen van een oog als de gelegenheid waren om zich te presenteren. Op dezelfde manier, dotcom bedrijven zijn het meest kwetsbaar voor de grillen van fluctuerende VC’s, markten en de concurrentie, en kan het nodig zijn om het overtollige bagage overboord te gooien als dat nodig is. Het is niet mooi en het lijkt misschien niet eerlijk, maar dit lijkt te zijn wat het leven in de fast lane is als. Dus, als je ervoor kiest om deel te nemen een e-commerce bedrijf en niet aan de ruime rooksignalen wafting door de lucht maandenlang lezen, taai.

Er is meer. Het feit is, omdat dit artikel wijst erop, elke student uit de elite IITs worden zwaar gesubsidieerd door de overheid – studenten besteden ongeveer 90.000 rupees per jaar ($ 1343) voor een opleiding die een tab jaarlijks van 3,4 lakh rupees ($ 5,075) heeft. De rest wordt gedragen door u en mij. Hoewel sommige van deze studenten komen uit arme achtergronden, velen niet.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Dit alles is goed als een goede brok van deze mensen gaan naar de Indiase onderzoeksinstellingen of het ruimteprogramma of iets dat hun vaardigheden kunnen gebruiken om het land verder te ontwikkelen. Maar dat doen ze niet. In feite, wat veel van deze mechanische, chemische, elektrische, computer, de metaalindustrie, en ruimtevaart ingenieurs doen is naar een IIM of een Wharton en wordt dan lid van McKinsey of Goldman Sachs en maak miljoenen dollars. Anderen lanceren baanbrekende startups in het buitenland (Vinod Khosla van Sun Microsystems), thuis (Sachin en Binny Bansal medeoprichters van Flipkart), of het hoofd wereldwijde bedrijven (Sundar Pichai van Google; vroegere hoofd van Softbank, Nikesh Arora). Veel mee startups op lucratieve beloningspakketten.

Nu, dat is natuurlijk meer dan goed. Het is in feite geweldig en ik zeg niet dat in een oneerlijk manier want ik ben stiekem een ​​jaloerse, verarmde schrijver die schuurt op hun succes (wat wel het geval kan zijn). Het is duidelijk dat een overwicht van deze mensen zijn gepleegd in een of andere manier te zien van India bloeien ook al is het op een indirecte manier.

Het enige wat ik wil zeggen is misschien is het het beste om dingen in perspectief te houden voordat je in een tizzy over ingetrokken jobaanbiedingen.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard