RIM al snijden PlayBook omzet met meer dan de helft

RIM, vooral bekend van de BlackBerry-toestellen, heeft drastisch interne verkoopdoelstellingen voor zijn PlayBook-tablet met meer dan de helft, aldus DigiTimes.

RIM had aanvankelijk de proppen te komen met een interne verkoopdoelstelling van ongeveer 2,4 miljoen euro voor de tablet voorafgaand aan de lancering in midden april, maar volgens Taiwanese supply chain bronnen dit is nu gedegradeerd tot 800,000-900,000 eenheden.

RIM heeft een sterke launch-dag de vraag naar de PlayBook gezien, de verkoop van zo’n 40.000 tot 50.000 eenheden, maar na deze eerste verkoop te stimuleren lijken aanzienlijk te zijn vertraagd. Echter, ondanks de lauwe verkoop, de PlayBook blijft een van de grootste spelers van buiten tablet van Apple’s iPad. Andere spelers, zoals de Motorola Xoom, Acer Iconia of Asustek de Eee Pad Transformer zien een aantal van 100.000 tot 200.000 eenheden per maand.

RIM heeft nog steeds een aas achter de hand voor de PlayBook – modellen met 3G, LTE en WiMAX ondersteuning komen in het derde kwartaal en deze kunnen helpen om de verkoop te stimuleren.

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen