IDC: Microprocessor zendingen naar beneden; Intel nog steeds leidt

De IDC bleek dat microprocessor zendingen voor mobiele, desktop- en x86 server daalde met 2,9 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011. Echter, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, de cijfers ruwweg plat met een 0,6 procent stijging.

Maar laten we niet te snel met teleurstellende labels en dergelijke te krijgen. Shane Rau, directeur van Semiconductors: Personal Computing onderzoek bij IDC, geprobeerd om het opruimen van de waarneming in een verklaring, en merkt op dat het aantal zendingen in Q1 2011 was eigenlijk ongebruikelijke

Dus de sequentiële vergelijking is niet verwonderlijk. Als we vertrokken die extra week, de prestaties tussen de twee kwartalen zou waarschijnlijk hebben gezien een gezien een lichte opeenvolgende uptick van 1Q van 2T.

De voor de hand liggende leiders tijdens Q2 waren Intel en AMD. Intel heeft haar sterk leiderschap, maar het gleed een tijdje AMD een beetje aan kracht gewonnen.

Intel oogstte 79,3 procent van de totale wereldwijde unit marktaandeel, een daling met 1,5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. In tegenstelling tot AMD beveiligd 20,4 procent, dat is een stijging met 1,5 procent ten opzichte van Q1 2011.

Toen hun krachten gebundeld, Intel’s Sandy Bridge platform en Intel’s Sandy Bridge AMD en AMD’s Fusion microprocessors goed voor meer dan 60 procent van de totale PC-processor unit volume tijdens het tweede kwartaal.

Als voor de rest van 2011, heeft IDC zijn prognose verlaagd voor het jaar-op-jaar groei van de pc-microprocessor unit zendingen van 10,3 procent naar 9,3 procent als gevolg van “de economische tegenwind in de ontwikkelde regio’s die van invloed zijn op de vraag van consumenten-pc.”

In juni, marktonderzoeksbureau iSuppli meldde dat Intel ook overtroffen AMD in de wereldwijde chip markt met een 82,6 procent stukje van de taart tijdens Q1 2011. AMD gedaald tot 10,1 procent algehele wereldwijd.

Intel heeft grote plannen voor Ultrabooks; Intel zegt toekomst Atom-processors zullen overeenkomen met de AMD Phenom II prestaties – in 2015; Intel bruidegoms Andy Bryant volgend voorzitter te zijn; Intel’s Q2 glanst: Server chips troef PC, tablet zorgen; Intel gooien van geld in laptop fabrikanten om hen te verleiden om Ultrabooks ontwikkelen

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s